sâmbătă, 29 octombrie 2011

Aperitive - Telemea Marinata si Seminte de Fennel


Ingrediente:

2 linguri de seminte de susan 
250 gr telemea de care va place 
1 lingura de seminte de fennel (daca nu va place aroma se poate pune mai putin sau deloc) 
coaja rasa de la o lamaie 
2 linguri ulei de masline 
piper negru 
1 1/2 lingura de frunze de menta tocate marunt 
20 de frunze de menta intregi 
1/2 de castravete (daca se poate din cel mai fara seminte) 
10 masline negre (eu am folosit verzi umplute cu ardei) 
20 de bete de frigarui 
Din cantitatea asta ies 20 de aperitive

Preparare:


Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie pana devin aurii. Telemeaua se spala in apa rece, se usuca cu un servetel de hartie, se taie in fasii si apoi in bucati de 2,5 cm. Se amesteca bucatile rezultate cu semintele de fennel, semintele de susan prajite, coaja rasa de lamaie si piperul. Se acopera bucatile de branza pe toate partile. 
Se pun intr-o cutie si se pastreaza la frigider cateva zile. In timpul asta, aromele se combina foarte bine. 
Inainte de sosirea musafirilor, cam cu 3 ore, se asambleaza aperitivul. Se presara frunzele de menta proaspat tocate peste bucatile de telemea, se taie maslinele in 2, se pregatesc 20 de bete de frigarui, se taie castravetele felii ceva mai grosute apoi se taie in forma patrata. Frunzele intregi de menta se spala, se usuca. 
Se ia un bat, se pune o frunza de menta pe el, apoi o jumatate de maslina, o bucata de castravete taiat in forma patrata si la capat bucata de telemea marinata.
Se serveste rece sau la temperatura camerei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu