BAUTURI

Amaretto Flirt


Ingrediente:

25ml lichior amaretto
25ml fresh de portocale
sampanie

Preparare:

Amestecati lichiorul amaretto si freshul de portocale intr-un shaker. Strecurati compozitia intr-un pahar de cocktail si completati cu sampanie. Paharul se orneaza cu o felie de portocala si o cireasa.





Ayran


Ingrediente:

300 ml iaurt
2 lingurite sare
500 ml apa

Preparare:

Se pun toate intr-un bol sau in mixer si se bat pana se face spuma.




Bloody Ynna

Ingrediente:


Suc de rosii
sare
piper
tabasco
telina pt decor
o jumatate de lamaie stoarsa
votka




Preparare:

Intr-un pahar inalt se pun 3,4 cuburi de gheata, sucul de la lamaie, atentie totusi cantitatea de suc ar trebui masurata. Eu pun degetul mic langa pahar, daca cantitatea e cat grosimea degetului e ok.apoi votka, care si ea la randul ei e masurata in degete, mai exact cat degetul mare, un strop de sare un strop de piper tabasco depinde cat de iute va place,si la urma sucul de rosii, se amesteca cu un bastonas, si se decoreaza cu telina.


Blue Lagoon


Ingrediente:


4 cl Vodka
2 cl Curacao blue
1 cl suc de lamiie
feliute de lamiie
gheata





Preparare:

Toate ingredientele se toarna intr-un pahar inalt care se decoreaza cu lamaie.






Bolle ( Licoare Aromata Din Fructe Proaspete)



Ingrediente:


Fructe de sezon, cele zemoase doar 
zahar dupa cum se cere 
vodca sau alcool
Preparare:
Pe masura aparitiei lor fructele se pun in borcan acoperite de un start de zahar si apoi se toarna cateva paharele de alcool alimentar sau vodca peste ele. 
Fructele se spala, se aleg cele sanatoase, se curata de codite, cele de marime mica se lasa intregi, cele mari (caise, piersici) se feliaza si se scot samburii, se aseaza intr-un borcan mare (asta depinde de cantitatea pe care vreti sa o faceti, eu am folosit borcane de 4 litri.
Stratul de fruct trebuie sa fie cam de 2 degete, se acopera cu zahar tos intr-un strat cam de 1.5 cm si apoi se toarna vodca sau spirt alimentar peste ele, doar cat sa fie acoperite fructele. Se continua procedeul asta pe masura aparitiei fructelor. 
Se incepe cu capsunile, pentru ca ele sant primele aparute, apoi se adauga zmeura, cirese, caise foarte coapte, piersici foarte coapte, coacaze, afine, visine, struguri...
Peste fiecare strat de fruct adaugat se pune zahar sa le acoperiti si putin alcool alimentar sau vodca...bin timp zaharul se topeste, fructele isi imprumuta aromele si se imbata cu alcoolul... procesul e indelungat pentru ca trebuie asteptat fiecare sezon cu fructele lui, dar sincer, merita efortul... 
Eu am preparat bautura asta acuma 3 ani si am cam uitat de ea pe raft in camara (in general fiind tarie, o folosim doar in perioada rece a anului)... azi, incercand sa fac putin mai mult loc pe rafturi am dat de borcanele de bolle si visinata... am deschis borcanele si am gustat... o nebunie de gusturi, arome, fructele alea imbibate in alcool, licoarea dulce si tare, exact atat cat trebuie sa te inveseleasca putin.
Bautura se serveste in pahare inalte de vin, cu picior, se pun cateva fructe, apoi putina licoare deasupra... fructele se consuma cu lingurita, licoarea se bea... langa saratele sau alune, la o sueta unde femeile sant in majoritate, este bautura ideala, feminina.





Butterfly




Ingrediente:


150ml suc de portocale galbene
150ml suc de portocale rosi
20ml sirop curacao
Preparare:
Se prepara intr-un pahar Tulip. Se pune pana la jumatatea paharului gheata. Se adauga sucul de portocale galbene, apoi siropul curacao se prelinge pe pahar. La final se adauga sucul de portocale rosi cu ajutorul unei lingure pentru a nu se amesteca sucurile intre ele.





Cafea Mexicana



Ingrediente:


6 linguri de cafea instant concentrata
4 bucatele de coaja de scortisoara
2 linguri de zahar brun
Preparare:
Se fierbe intr-o cratita 500 ml de apa, se adauga cafeaua pulbere, scortisoara si zaharul brun. Cind fierbe se ia de pe foc si se lasa un minut sa se odihneasca. Se strecoara si se toarna in cesti. Se decoreaza cestile cu bucatile de scortisoara




Caipirinha II




Ingrediente:


20 ml Cachaca
1 lingurita zahar brun
1 lime taiat felii
gheata cuburi
Preparare:
Se pun in pahar si se preseaza lime-ul cu zaharul. 
Se umple paharul cu cuburi de gheata. 
Se pune cachaca si se amesteca.
Se decoreaza cu o felie de lime!





Blue Hawaii

Ingrediente:

25 ml rom alb
25 ml lichior crema de cocos
50 ml suc de ananas
25 ml blue curacao
gheata pisata
Preparare:
Se pun toate ingredientele in shaker impreuna cu putina gheata. 
Se agita bine si se toarna in pahare sniffer. 
Se orneaza cu o felie de ananas!



Campari Vodka

Ingrediente:

3 cl Campari
3 cl Vodka
gheata
feliute de lamiie
Preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un pahar de amestecat cocteilul, se agita si se toarna intr-un pahar peste feliutele de lamiie.



Cape Cod

Ingrediente:

40ml vodka
90ml sirop de macese
apa minerala
Preparare:
Se toarna ingredientele intr-un pahar de inaltime medie, se completeaza cu apa minerala, si se adauca gheata.
Se adauga un strop de lamaie si se serveste cu paiul.



Carrot Boom

Ingrediente:

Morcov - 150 gr 
Suc orange - 80 ml
Gheata - max 5 cuburi
Preparare:
Se pun toate ingredientele in blender si se amesteca pana rezulta un mix cremos si fin .
Se pune mixul intr-un pahar mare sau doua mai mici si se decoreaza cu o felie nu foarte groasa de morcov
.



Ceai Kashmir

Ingrediente:

o lingurita ceai rusesc, scortisoara, sofran, 2 lingurite migdale tocate marunt, zahar sau miere dupa gust, un litru apa
Preparare:
Se toarna apa fierbinte peste condimente si ceaiul. Se lasa cinci minute. Se pun citeva migdale in cana si se toarna deasupra ceaiul fierbinte. Se indulceste dupa gust.



Cherry Chocolate

Ingrediente:

40ml lichior cirese
ciocolata calda
Preparare:
Se pre-incalzeste o cana (preferabil inalta, de sticla), se toarna ingredientele.Se completeaza cu frisca (instant), se aseaza o cireasa in varf si se serveste cu un pai gros.



Clover Club Cocktail

Ingrediente:

1/2 Gin
1/4 suc de lamaie
1/4 Granadina
1 lingurita de albus de ou
Preparare:
Se pun toate ingredientele in COCKTELERA//SHAKER si se bat cu gheata pana se raceste cocktelera.Se serveste in "copa champagne" (pahar de sampanie) decorat cu o cireasa.



Cocktail Bacardi

Ingrediente:

40ml Bacardi 
30ml Suc lamai verzi
30ml Sirop simplu (preferabil tot lamai verzi sau lamai normale)
5ml Sirop Grenadine
Preparare:
Se prepara folosind un mixer/shaker, cu gheata.Se serveste intr-un pahar inalt, cu o felie de lamaie si pai.



Cocktail Caruso

Ingrediente:

1/3 Gin
1/3 crema de menta verde
1/3 vermouth alb
Preparare:
Se bat ingredientele in cocktelera/shaker cu gheata.Se serveste in "copa cocktail" cu o cireasa rosie.



Cocktail Dama Blanca

Ingrediente:

1/2 Gin
1/4 Cointreau
1/4 Suc de lamaie
Preparare:
In cocktelera/shaker cu gheata, se adauga toate ingredientele si se agita pana cand se raceste cocktelera. . . 


Cocktail Valencian

Ingrediente:

- inghetata de vanilie (3 linguri)
- suc natural de portocale (0,25 l)
- lichior Grand Marnier (200 g)
Preparare:
Intr-un pahar se pune inghetata de vanilie, peste care se toarna sucul de portocale si la sfarsit lichiorul. 
Daca nu dispunem de Grand Marnier, acesta se poate inlocui cu Cointreau sau cu oricare alt lichior cu aceleasi caracteristici.



Cocktailul Indragostitilor

Ingrediente:

8cl. whiskey,
4cl. lichior de cafea,
2dl. lapte,
2 linguri sirop de zahar,
1 lingura cafea instant,
2 oua,
5g. nucsoara,
4 cuburi de gheata;
Preparare:
Cuburile de gheata se sfarma in bucatele si se pune in turmix. Adaugam toate celelalte ingrediente, cu exceptia prafului de nucsoara. 
Turmixam si continutul obtinut il varsam in 2 pahare cu picior, tinute cca. 10 minute in frigider ca sa fie reci atunci cand punem in ele coctailul.Presaram nucsoara deasupra fiecarui pahar si servim acest coctail ca o incununare a unei cine delicioase de Sf. Valentine's Day.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu